default

МИНЕРАЛНА ВАТА с ECOSE® технология

90% от времето си прекарваме в закрити помещения. Повече от 40% от енергийните ресурси отиват за отопление и охлаждане на сградите, в които живеем и работим.

Ето защо днес изолирането на сградите е от огромно значение, а качеството и вида на използваните изолационни материали е много важно за нашия комфорт и здраве. Минералната вата Кнауф Инсулейшън комбинира по уникален начин топлинни и звукоизолационни характеристики и е с най-висок клас на пожарозащита.

Минералната вата Кнауф Инсулейшън се произвежда от вулканични камъни - доломит, диабаз и базалт, или от кварцов пясък, които се топят при висока температура.

Преди 10 ГОДИНИ Кнауф Инсулейшън за първи път произвежда минерална вата с иновативната ECOSE® технология. Благодарение на нея, в производството на ватата се използват изцяло биологични свързващи вещества от природата. Това я превръща в напълно естествен продукт. Затова цветът на ватата с ECOSE® технология е землистокафяв.

Минералната вата Кнауф Инсулейшън с ECOSE® технология е естествен изолационен материал, който гарантира здравословен микроклимат в дома.

ECOSE

ECOSE® Technology е иновативна технология, базирана на бързо възобновяеми, естествени, намиращи се в изобилие в природата суровини.

ECOSE® Technology се използва за получаване на изключително силно свързващо вещество, което слепва влакната на минералната вата чрез патентован процес на преобразуване на био-материали в инертен полимер.

ECOSE 2
Минералната вата с ECOSE® технология е отличена със златен сертификат за качество на въздуха в закрити помещения - Indoor Air Comfort Gold Standard Certificate.

ECOSE®

ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

Времето си има своите капризи - някъде огнено лято, другаде приказна зима. Не го мислете, всеки може да създаде свой сезон вкъщи с минералната вата Кнауф Инсулейшън с ECOSE® технология.

ЗВУКОИЗОЛАЦИЯ

Mинералната вата Кнауф Инсулейшън с ECOSE® технология осигурява отлична звукоизолация и почивката е истинско блаженство - ако ще навън да гърми и трещи, вкъщи царят тишина, комфорт и спокойствие.

ПОЖАРОЗАЩИТА

Минералната вата Кнауф Инсулейшън с ECOSE® технология е с най-висок клас на пожарозащита. Нека животът и домът ни са защитени и неприкосновени.

ДЪЛГОТРАЙНОСТ

Ако някой твърди, че няма вечни неща... не му вярвайте. Минералната вата Кнауф Инсулейшън с ECOSE® технология е вечна като природата. Веднъж поставена, не променя качествата си и осигурява постоянен комфорт.

ЗДРАВОСЛОВЕН МИКРОКЛИМАТ

С ватата с ECOSE® технология каним природата вкъщи и здравословния микроклимат е гарантиран. Минералната вата Кнауф Инсулейшън с ECOSE® технология притежава европейски сертификат за качество на въздуха в закрити помещения.

ПРИЛОЖЕНИЯ

Покрив
Преградни стени
Под на таван
Окачен таван
Подове

Последвайте ни